Een thuisstudie volgen is mogelijk bij 5 aanbieders in Nederland. Hieronder een overzicht van deze opleiders.

1. Studiewereld Laudius (Bezoek de Laudius website)
Thuisstudie aanbieder Laudius is waarschijnlijk de minst bekende aanbieder. Dat heeft simpelweg als reden dat de organisatie pas sinds januari 2011 in Nederland actief is. Daarnaast kiezen zij er bewust voor om niet te investeren in dure tv commercials.

Minder bekend, maar zeker niet minder goed dan de andere aanbieders. Sterker nog, Laudius biedt een aantal goede voordelen. Je kunt bij Laudius (bij de meeste cursussen) kiezen voor studeren met of zonder hulp van een docent. Daarnaast zijn de prijzen de laagste van Nederland. Let wel, het gaat dan om de prijzen met hulp van een docent. Maar gezien het feit dat dit de meest gekozen (en beste) studiemethode is is dit een belangrijk voordeel.

2. NHA (Bezoek de NHA website)
NHA (Nationale Handelsacademie) is een van de bekendste opleiders in Nederland. Dat is niet zo raar aangezien de organisatie over 75 jaar ervaring beschikt binnen de thuisstudie branche. De NHA schat in die periode zo’n 2.000.000 cursisten te hebben opgeleid. Ervaring te over dus!

Naast het bekende gezicht van Quinty Trustfull op de voorpagina van de website staat te lezen dat de website van NHA in 2011 is verkozen tot website van het jaar in de categorie ‘Educatie’. Verder geeft NHA duidelijk weer dat het de aanbieder te doen is om de kwaliteit van hun cursussen. NHA is erkend door het ministerie van onderwijs, leidt op voor officieel erkende diploma’s, is ISO 9001 gecertificeerd en werkt samen met toonaangevende organisaties.